Centru de Stomatologie și Radiologie Dentară GoDent-X Timișoara

Fiecare dintre dvs va beneficia de rigorile impuse de respectarea cu maxima strictețe a standardelor internaționale în asigurarea unei sterilizări 100% corecte și a prevenirii răspândirii germenilor patogeni (virusuri și bacterii):
 • fiecare membru al echipei medicale beneficiază periodic de efectuarea de analize medicale de control, este verificat și îndrumat constant în respectarea cu maximă strictețe a normelor impuse, privind prevenirea și împiedicarea răspândirii germenilor patogeni;
 • fiecare trusă de consultație și instrumentar steril este desigilată în fața pacientului, având pe el marcajul datei și orei sterilizării;
 • fiecare membru al echipei medicale folosește halat, mănuși, mască de unică folosință, precum și de ochelari de protecție;
 • fiecare membru al echipei medicale folosește înaintea orcărei intervenții, soluții antiseptice de prespălare și spălare a mâinilor (după care se aplică mănușile);
 • fiecare pacient beneficiază de un număr mare de consumabile de unică folosință: pahare, aspirator salivar, câmp de lucru, bavetică de protecție;
 • fiecare unit dentar are circuit autosterilizant intern, iar după fiecare intervenție unitul este dezinfectat și curățat obligatoriu și la exterior (sterilizare chimică);
 • fiecare instrumentar folosit este presterilizat în cutii cu soluții speciale, este spălat, introdus în folii sterile de unică folosință și introdus spre sterilizarea propriu-zisă în autoclavă (sterilizarea la cald). La finalul ciclului autoclava va printa un bilet inscripționat cu ziua și ora efectuării sterilizării;
 • fiecare cabinet are toate suprafețele (mobilier-pardoseală) curățate riguros cu soluții speciale pentru eliminarea germenilor patogeni (virusuri și bacterii);
Examenul radiologic reprezintă o etapă esențială în stabilirea unui diagnostic corect și complet, în pronunțarea medicului asupra unui prognostic, dar și în urmărirea evoluției diferitelor tipuri de tratament (endodontic, chirurgical, parodontal).
Spre deosebire de radiografiile panoramice, cele retroalveolare redau şi cele mai fine detalii anatomice.
În cazul în care sunteți nemulțumiți de zâmbetul dumneavoastră (din punct de vedere coloristic) sau vă doriți un zâmbet strălucitor la un eveniment la care sunteți sau ați dori să fiți în centrul atenției, există numeroase procedee și metode de albire a dinților în scopuri estetice.
Albirea este de două feluri: albirea dinților a căror culoare a fost modificată în urma devitalizării (scoaterii nervului) sau a unui traumatism și albirea în scop cosmetic.
Albirea dinților modificați de culoare se realizează exclusiv în cabinetul stomatologic prin crearea unei cavități pe fața palatinală sau linguală a dintelui, în care se aplică un gel special pentru 24-72 ore. Dupa aplicării successive, atunci cand dintele ajunge la culoarea dorită, cavitatea rezultată se umple cu material de obturație fizionomic (compozit).
Albirea dentară în scop cosmetic (bleaching) este un procedeu prin care dinții sunt aduși la o culoare mai deschisă decât culoarea lor naturală. Se poate realizea acasă sau în cabinet. Pentru albirea realizată acasă este necesară confecționarea unor gutiere (conformatoare de plastic) care se aplică pe dinți. Acestea sunt realizate în laborator, dupa o amprentare prealabilă a arcadelor dentare. În interiorul acestor conformatoare se aplică gelul de albit. Aceste gutiere se poartă pe timpul nopții (8 ore), mai întâi la o arcadă timp de 4-5 zile și apoi la cealaltă arcadă pentru aceeași perioadă de timp. Nu se poartă concomitent din doua motive: primul ar fi dificultatea în purtare, iar al doilea motiv este pentru a se vedea diferența dintre arcada albită și cea nealbită. Albirea realizata în cabinet cu geluri mai concentrate și activate prin folosirea unei lămpi speciale este mai eficientă în sensul că se realizează în 30 de minute și se obțin rezultate superioare.
Această metodă constă în aplicarea unui gel special pe suprafața vestibulară a dintelui și activarea lui prin utilizarea unei lămpi. Această lampă emite o lumină cu o anumită lungime de undă, astfel activându-se gelul de albit. Se fac ca 2-3 aplicări la distanță de 5 zile, iar între aceste aplicări dintele este hidratat cu o substanță specială.
Când spațiul rămas gol după extracția unui dinte e mărginit de dinți integri se recurge la implant pentru refacerea arcadei incomplete. Daca pacientul nu-și permite sau nu dorește implantul se poate proteza prin punți. Atunci când pacientul pierde număr mare de dinți și, din diverse motive aceștia nu pot fi înlocuiți prin lucrări fixe, ca punți sau implante, se recurge la lucrări protetice mobile, proteze ce trebuie îndepărtate după fiecare masă pentru igienizare. Folosim materiale de cea mai bună calitate și colaborăm cu tehnicieni foarte bine pregătiți, de aceea vă oferim lucrări personalizate, nu numai remarcabile din punct de vedere estetic, dar și funcțional.
Executăm:
 • fațete ceramice sau din compozit;
 • coroane pe implant;
 • coroane și punți din porțelan pe suport metalic;
 • coroane și punți din porțelan pe suport de zirconiu;
 • lucrări din porțelan fără suport metalic;
 • proteze acrilice și elastice, totale și parțiale;
 • proteze pe implanturi;
 • proteze scheletate cu sisteme speciale;
Pedodonția este o specialitate stomatologică ce se adresează copiilor, ocupându-se cu profilaxia și tratamentul dinților de lapte și a dinților permanenți tineri. Vizita copilului la dentist trebuie să se producă cât de timpurie; e de dorit ca aceasta să se desfășoare într-o atmosferă veselă, relaxată, copilul să o perceapă ca pe o joacă. La început, la primele vizite, părintele poate rămâne în cabinet în timpul consultului, apoi ar fi bine să obișnuim copilul să rămână singur cu noi în cabinet.
Pedodonția se ocupă de toate aspectele prevenției și tratării afecțiunilor stomatologice: profilaxia, terapia, chirurgia și nu în ultimul rând depistarea anomaliilor dento-maxilare și rezolvarea lor de către ortodont.
Ceea ce reținem din Ortodonție este în general ideea de "dinți drepți" la care încearcă să ajungă specialistul ortodont prin intermediul aparatelor ortodontice mobile sau fixe. Ortodonția tratează probleme de malocluzie și malpoziție dentara (închiderea sau ocluzia incorectă a celor două arcade și poziționarea incorectă a dinților pe arcadă).
Majoritatea cazurilor pe care le tratează medicii ortodonți sunt de înghesuiri dentare, dar există multe alte probleme posibile: dinți rotați, dinți în proalveolodonție sau retroalveolodonție (dinți mai în față sau mai în spate față de poziția normală), probleme scheletale (decalaje dintre mandibulă și maxilar) etc.
În primul rând medicul ortodont se concentrează asupra rezolvării acestor probleme de mușcătură și aliniere a dinților.
Deși pe noi ne intereseaza mereu latura estetică, ortodontul nostru este preocupat de rezolvarea mai ales a problemelor scheletale unde mai este posibil (în special la copii), a ocluziei și alinierii dentare. Este adevărat că dinții perfect aliniați arată și foarte bine, dar mai impotant este să se elimine simptomatologia articulației temporo-mandibulare, problemele din masticație.
Implantul dentar este o modalitate de a înlocui un dinte pierdut fără a afecta dinții ce mărginesc spațiul edentat. Pentru a determina oportunitatea inserării implantului și condițiile existente (os suficient cantitativ tridimensional și calitativ) sunt necesare câteva investigații înainte de intervenția propriu-zisă, respectiv o radiografie panoramică și o tomografie computerizată a maxilarului în care urmează să fie pus implantul. Profilactic, în funcție de starea generală de sănătate a pacientului se face sau nu o terapie antibiotică și antiinflamatorie.
Implantul este un șurub ce se introduce în osul maxilar sub anestezie locală. Pot fi inserate mai multe implante în cursul aceleiași intervenții. În funcție de fiecare caz în parte, există o perioadă de așteptare (de osteointegrare), de 4-7 luni.
După această perioadă, se face o radiografie de control și se aplică un bont metalic ce se înșurubează în implant, peste care laboratorul execută coroana protetică.
Pentru reușita implantului, în afară de maiestria chirurgului, trebuie să existe o foarte bună cooperare medic-pacient. Pacientul trebuie să fie foarte atent la igiena orală, să folosească dușul bucal și periuța interdentară și, să vină la control cel puțin o dată la 4 luni.
La ora actuală abordarea tratamentului cariei dentare se face ținând seama de conservarea țesutului sănătos prin preparații minim invazive ale cavităților, urmată de restaurarea dintelui cu ajutorul materialelor moderne ce prezintă proprietăți adezive și fizionomice ridicate, cu ajutorul cărora se poate reda un aspect natural și sănătos al dinților afectati.
Pe lângă tratamentul cariei dentare cu ajutorul obturațiilor (“plombe” - în limbaj popular) pacienții pot beneficia de o gamă largă de operațiuni ce vizează îmbunătățirea esteticii, cum ar fi: tratamente de albire rapidă în cabinet, sau lentă cu ajutorul gutierelor de albire la domiciliu, încrustații fizionomice sau fațete ceramice.
Se referă la toate intervențiile chirurgicale de care este nevoie în cabinetul dentar. Cea mai frecventă este extracția dentară, la care recurgem atunci când:
 • Un dinte este atât de deteriorat, încât nu mai poate fi salvat;
 • Îmbolnăvirea unui dinte poate determina complicații;
 • În scop ortodontic, se recurge la extracția unuia sau mai multor dinți când altfel nu se poate realiza o ocluzie normală;
Dintele extras poate fi înlocuit printr-un implant sau o punte.